Artikelen

Elke maand schrijven wij een artikel over een ICT gerelateerd onderwerp.

Dit doen we om u informatie te geven over de huidige stand van zaken, trends en ontwikkelingen op het gebied van ICT.

Draadloos internet in huis

Draadloos internet in huis

Door: -

Met de hoeveelheid en diversiteit aan netwerkapparatuur kan het verwarrend en moeilijk worden om een goed thuisnetwerk aan te leggen. Het is daarom niet voor niks dat veel mensen dit overlaten aan een professional. Dit artikel is geschreven om u een beter overzicht te geven over waar u op moet letten bij de aanleg van een draadloos netwerk.

Het aanschaffen van de juiste apparatuur

Een goed begin is het halve werk, dit geld ook voor het opzetten van een draadloos netwerk. Het begint bij het uitzoeken van de juiste apparatuur. Dit hangt af van een aantal factoren waaronder de grootte van de ruimte(s), de snelheid, het aantal gebruikers en de functionaliteiten die de apparatuur moeten bevatten. Een groot huis heeft bijvoorbeeld andere apparatuur nodig dan een klein huis.

De plaats van de draadloze router bepalen

Het plaatsen van de draadloze router kan het verschil uitmaken tussen een goed of zwak signaal. Plaats uw router zo centraal mogelijk in huis zodat het signaal de mogelijkheid heeft om alle ruimtes in huis te bereiken. Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk obstakels zijn tussen de draadloze router en uw computer. Elke obstakel vermindert namelijk de sterkte van het signaal. Bepaalde apparatuur, zoals magnetrons en draadloze telefoons, werken op dezelfde frequentie als sommige draadloze routers. Gebruik daarom een draadloze router met een andere frequentie.

Uw draadloze netwerk beveiligen

Tegenwoordig worden routers vaak standaard beveiligd, maar dit is niet altijd het geval. Uw draadloze netwerk kan buiten uw huis nog te bereiken zijn, daarom is het belangrijk dat uw draadloze netwerk beschermd is. Op dit moment is de veiligste standaard voor draadloze beveiliging WPA2. Zorg ervoor dat deze beveiligingstechnologie ingesteld is op uw draadloze netwerk.

Basisinstellingen van alle draadloze routers

Door een aantal instellingen kunt u een zo stabiel en snel mogelijk draadloos netwerk bereiken. Een van deze instellingen het kanaal dat u kiest. Kies een kanaal die niet in uw buurt aanwezig is. Daarnaast zijn er verschillende soorten draadloze netwerktechnologieŽn. U kunt het beste 802.11g of 802.11n gebruiken, omdat deze technieken snel zijn en een sterk draadloos signaal leveren.

Uitbreiding met range extenders of access points

Het is mogelijk dat alleen een router niet voldoende is om uw huis van voldoende signaaldekking te voorzien. Als dit het geval is heeft u twee mogelijkheden om het signaal uit te breiden, namelijk het plaatsen van een range extender of een access point. Het verschil is dat een range extender opereert als een apparaat welke het signaal oppikt en versterkt doorstuurt. Daarentegen is een access point aangesloten met een netwerkdraad op de draadloze router. De laatste optie zorgt meestal voor het beste resultaat omdat het apparaat via een netwerkdraad is aangesloten en dit zorgt voor een maximale stabiele verbinding.

Aansluiten van randapparatuur

Het uitzoeken, aansluiten en juist configureren van een draadloos netwerk kan eenvoudig zijn maar ook erg complex. Hopelijk heeft dit artikel een aantal handvatten gegeven om dit te vereenvoudigen. Mocht dit niet lukken kunt u nog altijd gebruik maken van de professionele hulp Bestitdiensten.

comments powered by Disqus

Andere artikelen

Draadloze router vervangen?

Door: Tim Willems - 21 Nov 2017

Draadloze router vervangen?

Hoe werken rugged laptops?

Door: Tim Willems - 18 Ok 2017

Hoe werken rugged laptops?

Haal meer uit Windows 10

Door: Tim Willems - 26 Sep 2017

Haal meer uit Windows 10

Het versleutelen van bestanden en mappen

Door: Tim Willems - 2 Mei 2017

Het versleutelen van bestanden en mappen

Waarom gaat elektronica defect?

Door: Tim Willems - 4 Apr 2017

Waarom gaat elektronica defect?