Artikelen

Elke maand schrijven wij een artikel over een ICT gerelateerd onderwerp.

Dit doen we om u informatie te geven over de huidige stand van zaken, trends en ontwikkelingen op het gebied van ICT.

Internet browsers

Internet browsers

Door: -

Veel mensen weten niet wat een internet browser is en al helemaal niet dat je een keuze hierin hebt. Het is namelijk zo dat er verschillende internet browsers zijn met ieder zijn positieve en negatieve eigenschappen. Dit artikel is geschreven om u meer inzicht en informatie te geven hierover.

Wat is een internet browser?

Een internet browser is software die ervoor zorgt dat u een website kunt bezoeken, zoals internet Explorer of Safari. Een internet browser is bij de meest populaire besturingssystemen zoals Windows en OS X standaard ge´nstalleerd. De kans is dus groot dat u nog nooit een andere internet browser heeft gebruikt terwijl dit wel interessant kan zijn.

Waarom zou ik een andere browser nemen?

Een van de meest belangrijke redenen om over te stappen is de snelheid. Er zijn verschillende internet browsers verkrijgbaar die significant sneller zijn dan andere browsers. De snelheidswinst kan uiteen lopen van ÚÚn tot meerdere seconde(s) per pagina. Dit lijkt niet veel, maar dit loopt op als je berekend hoeveel paginaĺs je per dag bezoekt. Een andere factor is stabiliteit. Vaak komt het voor dat voor ge´nstalleerde internet browsers niet erg stabiel zijn en dus relatief vaak kunnen vastlopen. dit kan komen door/ een oplossing hiervoor is een plug-ins, add-on of extentie (verschilt per browser), dit is een klein programma die ge´nstalleerd kan worden in de internet browser om bijvoorbeeld reclame te blokkeren.

Google Chrome

Google Chrome is een internet browser die gratis gebruikt kan worden. Zoals de naam al doet vermoeden is de internet browser ontwikkeld door Google Bij Google Chrome is het onder andere mogelijk om bepaalde websites (bladwijzer) te laten opslaan bij de browser door gebruik te maken van uw Google Account. De browser kenmerkt zich qua uiterlijk door zijn minimalistische en functionele opzet. Google Chrome staat momenteel op plek nummer twee op de lijst van de meest gebruikte internet browsers.

Microsoft Internet Explorer

Als u gebruik maakt van Windows is de kans groot dat u gebruik maakt van Microsoft Internet Explorer. Dit komt omdat deze internet browser standaard ge´nstalleerd staat op Windows. Dit zorgt er ook meteen voor dat momenteel Internet Explorer de meest gebruikte internet browser is. Vroeger stond Internet Explorer bekend om haar traagheid en onstabiliteit. Met de meest recente versie zijn deze problemen grotendeels opgelost. Wel moet vermeldt worden dat Internet Explorer door het grote gebruik een populair doelwit is van hackers en virussen, waardoor je je browser vaak moet updaten Visueel ziet Internet Explorer er niet bijzonder uit,

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox is een gratis internet browser die ontwikkeld is door vrijwilligers van de Mozilla Foundation. Deze internet browser is o.a. populair geworden door haar snelheid, maar vooral door haar plugins. De hoeveelheid plugins is overweldigend. Zo zijn plugins die reclame tegen houden, waarmee video of audio gedownload kan worden of waarmee je woorden kan opzoeken (woordenboek). Door deze functionaliteiten is Mozilla Firefox momenteel de derde meest populaire browser. Enkele jaren geleden stond Mozilla Firefox nog op de tweede plaats, maar deze is inmiddels ingenomen door Google Chrome. Het uiterlijk van Firefox kun je naar hartenwens aanpassen. Minimalistisch, uitgebreid, het kan allemaal.

Safari

Safari is gemaakt door Apple en is de standaard internet browser voor Apple apparatuur. Omdat Safari standaard ge´nstalleerd staat op de apparatuur van Apple wordt deze internet browser vooral gebruikt door Apple gebruikers en is geliefd door zijn herkenbare Apple uiterlijk. Safari is redelijk snel en er kunnen extenties ge´nstalleerd worden. Het uiterlijk kan ook aangepast worden.

Conclusie

Zoals u heeft kunnen lezen is er een internet browser voor ieder type gebruiker. Als u een gebruiker bent die niet graag experimenteert dan kunt u het beste blijven bij de voor ge´nstalleerde internet browser zoals Internet Explorer of Safari. Als u wat avontuurlijker bent kunt u kiezen voor Opera of Google Chrome. Of bent u de gebruiker die eindeloze extra functionaliteit wil? Dan kiest u voor Mozilla Firefox.

comments powered by Disqus

Andere artikelen

Draadloze router vervangen?

Door: Tim Willems - 21 Nov 2017

Draadloze router vervangen?

Hoe werken rugged laptops?

Door: Tim Willems - 18 Ok 2017

Hoe werken rugged laptops?

Haal meer uit Windows 10

Door: Tim Willems - 26 Sep 2017

Haal meer uit Windows 10

Het versleutelen van bestanden en mappen

Door: Tim Willems - 2 Mei 2017

Het versleutelen van bestanden en mappen

Waarom gaat elektronica defect?

Door: Tim Willems - 4 Apr 2017

Waarom gaat elektronica defect?