Artikelen

Elke maand schrijven wij een artikel over een ICT gerelateerd onderwerp.

Dit doen we om u informatie te geven over de huidige stand van zaken, trends en ontwikkelingen op het gebied van ICT.

Popcorn Time

Popcorn Time

Door: -

Popcorn Time is een programma waarmee films kunnen worden gekeken. Popcorn Time lijkt veel op Netflix, het verschil is echter dat op Popcorn Time ongeautoriseerde kopieŽn van films te zien zijn. In dit artikel gaan we u uitleggen wat Popcorn Time is, hoe en waarvoor u het kan gebruiken en of u het zou moeten willen gebruiken.

Wat is Popcorn Time?

Zoals al deels uitgelegd in de inleiding is Popcorn Time software die het mogelijk maakt om films te kijken of beter gezegd, te streamen. Deze software wordt steeds bekender en populairder onder het algemene publiek door de grote hoeveelheid beschikbare films. Daarnaast is de software voor bijna elke computer beschikbaar, namelijk voor Windows, Linux en Mac. Tevens is de software erg eenvoudig in gebruik waardoor het erg toegankelijk is. Naast deze positieve eigenschappen is er echter ook een groot nadeel. De films die via Popcorn Time bekeken kunnen worden zijn namelijk op een illegale manier verkregen. Wat dit betekent leest u in de volgende paragrafen.

Geschiedenis van Popcorn Time

In maart 2014 is een groep van Argentijnse ontwikkelaars begonnen aan de ontwikkeling van software die het mogelijk moet maken om eenvoudig videoís te kunnen streamen via BitTorrent. Dit was de geboorte van Popcorn Time. Een aantal weken nadat de software was vrijgegeven zijn de originele makers gestopt met het project door auteursrechtelijke problemen. Enkele dagen later nadat het project was gestopt heeft een ander ontwikkelingsteam een doorgestart gemaakt en heeft het nieuw leven ingeblazen.

Zou u Popcorn Time moeten gebruiken?

Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden, maar we gaan het toch proberen. Het eerste wat u in gedachte moet houden is dat alles wat u bekijkt op Popcorn Time op een illegale manier verkregen is. Het tweede argument is dat het programma ook de gekeken films doorstuurt naar andere gebruikers. Dit noemen we uploaden en het uploaden van illegaal verkregen materiaal is strafbaar in Nederland. Downloaden is dat overigens sinds kort ook, maar dat kunt u teruglezen in een ander artikel van ons.

In Amerika is het al zover dat organisaties, die zich inzetten tegen inbreuken op intellectuele eigendomsrechten, IP-adressen opslaan van gebruikers en internet providers aanklagen om de identiteit van deze personen te achterhalen. Vervolgens worden brieven verstuurd naar die gebruikers waarin ze aangeklaagd worden of er wordt een schikkingsvoorstel aangeboden die varieert tussen de 1000 en 3000 dollar.

Alhoewel de ontwikkelaars van Popcorn Time zeggen dat de software niet illegaal is omdat het enkel helpt om content te doorzoeken, net als een zoekmachine, welke al aanwezig was. Experts daarentegen denken dat het grootste probleem is dat het streamen van illegaal verkregen auteursrechtelijke materiaal hierdoor gestimuleerd wordt.

Hoe kunt u Popcorn Time gebruiken?

Nu u geÔnformeerd bent over de juridische kant van Popcorn Time en u alsnog gebruik wilt maken van deze software, gaan we u nu uitleggen hoe u hiervan gebruik kunt maken. De nieuwste versie van Popcorn Time is te downloaden op de website popcorn.io. De software is beschikbaar voor Windows, Linux en Mac. Als de software is geÔnstalleerd kunt u net als bij Netflix bladeren om te zien welke films beschikbaar zijn en u kunt ook films zoeken. Als u de film gevonden heeft die u wilt dan klikt u hierop en de film wordt afgespeeld. U hoeft verder niks meer te doen, zo simpel is het.

Conclusie

Vanuit een technisch oogpunt vinden we Popcorn Time erg indrukwekkend. Van een juridisch standpunt kunnen we Popcorn Time natuurlijk niet aanraden, maar de uiteindelijke beslissing om dit te gebruiken of niet is natuurlijk aan u. Mocht u besluiten om de software toch te gebruiken dan kunnen we u wel zeggen dat u niet teleurgesteld zult zijn aangezien Popcorn Time precies doet wat ze zeggen, namelijk het direct streamen van gratis films in hoge kwaliteit (HD).

comments powered by Disqus

Andere artikelen

Draadloze router vervangen?

Door: Tim Willems - 21 Nov 2017

Draadloze router vervangen?

Hoe werken rugged laptops?

Door: Tim Willems - 18 Ok 2017

Hoe werken rugged laptops?

Haal meer uit Windows 10

Door: Tim Willems - 26 Sep 2017

Haal meer uit Windows 10

Het versleutelen van bestanden en mappen

Door: Tim Willems - 2 Mei 2017

Het versleutelen van bestanden en mappen

Waarom gaat elektronica defect?

Door: Tim Willems - 4 Apr 2017

Waarom gaat elektronica defect?