Artikelen

Elke maand schrijven wij een artikel over een ICT gerelateerd onderwerp.

Dit doen we om u informatie te geven over de huidige stand van zaken, trends en ontwikkelingen op het gebied van ICT.

USB 3.0

USB 3.0

Door: -

Het grootste voordeel van USB 3.0 is snelheid, het is namelijk 10x sneller dan de vorige USB 2.0 en ook al is het slechts de helft zo snel als andere technologieŽn, zoals Thunderbolt, Het is wel universeel compatibel.

Als je niet zeker weet of je apparaat USB 3.0 ondersteund dan kun je kijken naar de fabrieksspecificaties of naar de binnenkant van de USB-aansluiting. Een USB 3.0 stekker is namelijk meestal blauw.

De meeste USB 3.0 apparaten zijn tegenwoordig opslagapparaten want dit geniet het meeste voordeel van de extra prestatie. Er zijn ook andere apparaten beschikbaar zoals externe video opname kaarten waar USB 2.0 niet snel genoeg voor is, maar USB 3.0 wel.

USB 3.0 is teven backwards compatibel wat betekent dat je een USB 3.0 apparaat ook kunt aansluiten op een USB 2.0 aansluiting. Een USB 3.0 aansluiting is te herkennen aan een blauw gedeelte. Wanneer je een USB 3.0 apparaat installeert in de Ďverkeerdeí aansluiting zal de computer je erop wijzen als je ook USB 3.0 poorten hebt zodat je gebruik kan maken van die extra snelheid.

Conclusie

USB 3.0 is een goede verbetering ten opzichte van USB 2.0. Vooral op het gebied van snelheid is veel winst behaald. Wil je gebruik maken van deze winst is dit het best te merken bij het gebruik van opslagapparaten. Andere apparaten hebben nog niet veel voordeel bij deze standaard, maar dit zal in de toekomst ongetwijfeld verbeterd worden.

comments powered by Disqus

Andere artikelen

Draadloze router vervangen?

Door: Tim Willems - 21 Nov 2017

Draadloze router vervangen?

Hoe werken rugged laptops?

Door: Tim Willems - 18 Ok 2017

Hoe werken rugged laptops?

Haal meer uit Windows 10

Door: Tim Willems - 26 Sep 2017

Haal meer uit Windows 10

Het versleutelen van bestanden en mappen

Door: Tim Willems - 2 Mei 2017

Het versleutelen van bestanden en mappen

Waarom gaat elektronica defect?

Door: Tim Willems - 4 Apr 2017

Waarom gaat elektronica defect?